Viessmann na targach ISH Energy 2017

Serwisy cyfrowe dla instalatorów na pierwszym planie

„100 + Into a new century“. Pod tym hasłem firma Viessmann zaprezentowała się w dniach od 14. do 18. marca podczas targów ISH Energy 2017. Hasło to odnosi się do podwalin działalności przedsiębiorstwa - w firmie Viessmann wyzwania pojmowano zawsze jako szanse, od początku stawiano na innowacyjność, a tak obraną ścieżką, firma zamierza podążać wspólnie z Firmami Partnerskimi. Jeszcze ważniejsze od „100” jest jednak „+”. Oznacza on bowiem wyruszenie w nowe, pomyślne stulecie – wspólnie z Instalatorami.

Viessmann wspiera swoich Partnerów cyfrowymi narzędziami

W centrum stoiska targowego Viessmann zlokalizowane zostały serwisy cyfrowe, które firma udostępniała instalatorom we wszystkich fazach ich działalności. Na pięciu stacjach, które odzwierciedlały poszczególne fazy pracy firmy instalatorskiej, zwiedzający mogli poznać proces wsparcia narzędziami cyfrowymi, jaki firma Viessmann oferuje swoim Partnerom.

Forum i warsztaty

Na centralnym forum odwiedzający stoisko inwestorzy i instalatorzy, dowiedzieli się, jak mogą dostosować swoją firmę do wymagań przyszłości. Zapewnione zostały w tym celu najlepsze narzędzia dla prezentacji na żywo i dyskusji panelowych. Zainteresowani mieli możliwość poglądowo poznać szanse stwarzane przez digitalizację. Na stosiku targowym oferowane były ponadto warsztaty, w których eksperci, w dialogu z gośćmi targowymi, przedstawiali perspektywy na przyszłość.

Nowości produktowe prezentowane według technologii

Prezentacja nowości produktowych została usystematyzowana według technologii. Na stoisku znalazła swoje miejsce: technika kondensacyjna, systemy energii odnawialnych, kolektory słoneczne, kotły biomasowe i pompy ciepła, a także ogrzewania wytwarzające prąd, instalacje multiwalentne do zastosowań profesjonalnych oraz kompletne systemy zarządzania energią. W ramach jednej z prezentacji rozwiązań cyfrowych zademonstrowane zostały między innymi: interfejs internetowy Vitoconnect, aplikacja mobilna ViCare App oraz ViCare Termostat.

Wystawa „100 lat firmy Viessmann“

Galeria, złożona z tablic informacyjnych, fotografii i historycznych produktów, zapraszała gości do wędrówki przez 100 lat historii firmy Viessmann. Ale i tu – na tle 100 lat innowacji i partnerstwa – odważono się na kreatywne spojrzenie w przyszłość.
Prezentacja pokazała - jak, połączona w sieć, infrastruktura techniczna domu otwiera nowe wymiary komfortu, efektywności i zrównoważenia. Łącznie z systemami energetycznymi, opartymi na energii elektrycznej, obejmującymi także e-mobilność oraz indywidualnym klimatem mieszkań, uwzględniającym potrzeby i wymagania każdego mieszkańca.

Ilustracja

W centrum stoiska targowego zlokalizowano serwisy cyfrowe, które firma Viessmann udostępniała instalatorom we wszystkich fazach ich działalności. Na centralnym forum odwiedzający mogli dowiedzieć się, jak ukierunkować swoją firmę na wymagania przyszłości.

marzec 2017

Ilustracje do tekstu prasowego