Tysiące firm instalatorskich oddało swój głos

Viessmann po raz 14. z rzędu „Partnerem nr 1 rzemiosła“

Po raz pierwszy na czołowej pozycji także w kategorii pompy ciepła

Co dwa lata, serwis branżowy „Markt Intern“ zachęca niemieckie firmy instalatorskie do oceny świadczeń producentów w różnych obszarach produktowych i usługowych. Jak co roku, do plebiscytu zgłosiło się kilka tysięcy zakładów rzemieślniczych, ale laureatem została została jedna firma - Viessmann. Trzy pierwsze miejsca i jedno trzecie - w łącznej klasyfikacji - zagwarantowały zwycięstwo przedsiębiorstwu z północnoheskiego Allendorfu już po raz 14. z rzędu.

Zwycięstwo w łącznej klasyfikacji i pierwsze miejsca w trzech obszarach produktowych

W Centrum Informacyjnym Akademii Viessmann w Allendorfie, redaktor naczelny „Markt Intern“- Hans Georg Pauli i dyrektor wydawnictwa Georg Clemens przekazali „Złoty Dyplom Partnerstwa“ na ręce CEO Joachima Janssena. Firma Viessmann otrzymała również wyróżnienia za pierwsze miejsca w obszarach produktowych: kotły kondensacyjne, kotły grzewcze i pompy ciepła, oraz za trzecie miejsce w kategorii: kotły biomasowe.

„Pochwała naszej pracy i naszego dobrego partnerstwa“

CEO Viessmann, Joachim Janssen, w swoim podziękowaniu podkreślił, że taki sukces, nawet 14. raz z rzędu, nie przychodzi sam z siebie: „Za każdym razem trzeba ciężko pracować na takie wyróżnienie.“ Joachim Janssen podziękował całej załodze za duże zaangażowanie oraz Firmom Partnerskim za okazane zaufanie. „Wysoka ocena jest pochwałą naszej pracy i naszego dobrego partnerstwa“, powiedział CEO, „Zaufanie firm Partnerskich to dla nas również impuls, by wciąż ciężko pracować i utrzymać wysoką pozycję firmy”

Szczególnie ważna okazała się dla firmy Viessmann główna nagroda w kategorii pomp ciepła. Pomy ciepła to technologia przyszłości, która odegra znaczącą rolę podczas przełomu energetycznego.

marzec 2017